Sobota, 18. februar 2017,
ob 11. uri

Otvoritvena Etno povorka

Mestni trg, povorka po ulicah in trgih mesta

Povorka s predstavitvijo etnografskih likov je srce Kurentovanja in prava paša za oči. Poleg vsem dobro znanih kurentov se boste na ptujskih ulicah in trgih iz oči v oči srečali s številnimi drugimi tradicionalnimi pustnimi liki, kot so kopjaši, cigani, orači, ruse, piceki, medvedi idr.

Petek, 24. februar 2017,
ob 18. uri

Nočna povorka

Mestni trg, povorka po ulicah in trgih mesta

Nočna povorka na karnevalsko osvetljene in okrašene mestne ulice Ptuja privabi številne skrivnostne like. Hudiči, zombiji, parklji in drugi temačni liki se odpravijo na pohod po mestu in s svojimi demonskimi podobami strašijo gledalce. Sledi koncert skupine Infected.

Sobota, 25. februar 2017,
ob 10.30 uri

Mestni pustni korzo

Vrazov trg, povorka po ulicah in trgih mesta

Povorka našemljenih meščanov ima svoje začetke že v letu 1873 in predstavlja živ dokaz, kako globoko je pustovanje zakoreninjeno v življenje mesta. Postanite del te tradicije meščanskega pustovanja in se v maski sprehodite po ptujskih ulicah!

Nedelja, 26. februar 2017,
ob 13. uri

Mednarodna karnevalska povorka

Mestni trg, povorka po ulicah in trgih mesta

Eden od vrhuncev Kurentovanja je karnevalska povorka, ko ptujske ulice in trge preplavi tisočglava množica pustnih mask in tradicionalnih likov. Za prav posebno vzdušje poskrbijo izvirne karnevalske maske in satirični liki. Pred začetkom nastop Pepi Krulet, po koncu povorke pa zabava z Razgaljenimi muzikanti.

Ponedeljek, 27. februar,
ob 10. uri

Povorka vrtcev

Mestni trg, povorka po ulicah in trgih mesta

Največje karnevalsko srečanje vrtcev v tem delu Evrope, ki se ga udeleži več kot tisoč malih maškar iz vse Slovenije.